torsdag den 30. august 2012

Bare torsdag ...

I dag har jeg fået lov at møde to dejlige babyer for første gang! Og de skulle selvfølgelig have en lille gave. Hver sin bogstav-kop designet af Arne Jacobsen - altså typografien. Silke og Theo har hver deres, og bogstaverne sætter gang i en hel masse tanker og spørgsmål om ord hos lille Silke. Midt i maden stiller hun en hel række spørgsmål om bogstaver i forskelige ord, hun lige kommer i tanker om.Theo har fået endnu en body fra Cosilana (ligesom her), som også laver lækre gamacher i samme farve - dog først fra str. 92. Sådan et par skal Silke have, når Lady Marmalade får dem hjem i rosa. De kan bruges som natbukser eller under en kjole.


Så har jeg fået gang i lakken igen. Her er to nye farver fra essie. Den bourdoux er fantastisk, og lige som jeg håbede. Den grønne, synes jeg, er lidt for mørk til min smag. Når den kommer på, ser den næste sort ud, og det var ikke lige det, jeg gik efter ... 


Til aften har vi spist sammen med gode venner. Tidligere overboer som er flyttet i hus. Ærgerligt! Men dejligt, at vi stadig holder kontakten! Jeg havde en salat med. Det skulle være nemt og lækkert, så jeg lavede en klassiker herhjemme; spidskålsalat. Det er sundt, billigt og smager godt. Variationerne er mange. Denne er lavet med feta, dadler, persille og en god olie/eddike dressing med hvidløg og ingefær. 


onsdag den 29. august 2012

Det blonde barn besøger Korea

Jeg er blevet færdig med Silkes jakke - lige bortset fra at sy knapper i, altså! Derfor må I vente med et billede. 
I stedet kan I lige få lov at se disse billeder! Jeg sidder og klistrer billeder ind i "Barnets Bog", og faldt over nogle billeder af Silke fra sidste sommer, hvor vi var i Korea. Det blev virkelig anstrengende i længden både for os og for Silke, som I måske kan forestille jer ...   

Fotograf: Navn ukendt (studerende på Yonsei University, Seoul 2011) tirsdag den 28. august 2012

Striber & tern

Nye bukser til Theo syet efter Minikreas mønster. Jeg har lavet dem i str. 1 år, og de er altså blevet lige store nok til Theo på næste 10 mdr. Ellers er de bare helt simple uden nogen dikkedarer! Eneste lille detalje er, at jeg har vendt striberne på tværs i linningen. De orange tern skal blive til en jakke til Silke.  


søndag den 26. august 2012

Rabarbercrumble med ingefær og rosmarin

Gustav har gennemført en kvart triathlon i dag! Jeg har spist kage! Rabarbercrumble med ingefær og rosmarin. Den smagte fantastisk :-)


Opskriften kommer her: 
Ca. 8 vinrabarber skæres i små stykker (1-2 cm.) 
Rosmarin (ca. en potte - gerne mere) 
Ingefær (jeg brugte en knold på ca 5 cm.)
5 spsk. sirup eller muscovadosukker blandes med rabarberne   
100 gram marcipan rives og kommes oven på rabarberne 

Crumble:
120 gram mel
100 gram rørsukker
100 gram smør
Blandes og smuldres oven på rabarberne 

Bages ved 180 grader i 20-35 minutter. Server med is, cremefraiche eller græsk yoghurt. 

fredag den 24. august 2012

Dagens spørgsmål

Ungerne og jeg har været på shopping i Stof og Stil i dag! En overraskende god strategi at tage dem med! Det gjorde i hvert fald min shopping ret effektiv! Jeg var inde og ude igen på 20 minutter, vil jeg tro! Så hurtig har jeg aldrig været før! Jeg købte stof til flere kjoler til Silke! Plus stof til en pude. Tjek det ud nedenfor. Hot eller not? Jeg er selv lidt i tvivl. Jeg er ret vild med By Nords dyre/naturprint, og det her er jo en tydelig kopi! Hvad synes I? Jeg gav en 50'er for det. 


BTW ... DHL gik godt i går :-) Og vejret var heldigvis OK!

God weekend ;) KH K

torsdag den 23. august 2012

Lilla ballonkjole

Silke har fået en ballonkjole! Den var utrolig nem og hurtig at sy. Den er lavet i babyfløjl, så den kan bruges til efteråret! Jeg tænker helt sikkert, at der vil følge flere af samme slags ... 
I aften skal jeg løbe DHL stafet (!) Så nu må vi se, om min træning har været tilstrækkelig ... :-) KH K
onsdag den 22. august 2012

Opskrift på løgtærte

I går aftes fik vi løgtærte! Den smagte fantastisk. Opskriften har jeg fra min svigermor – den følger her i en fed og sundere version.Den fede version:

Dej
175 gram hvedemel
150 gram smør
1/4 tsk salt
3-4 spsk. sur fløde eller creme fraiche

Mel og smør smuldres hurtigt sammen, tilsættes salt og samles med fløde eller creme fraiche. Lad dejen hvile et par timer, hvorpå den udrulles og fyldes i formen. Prikkes over hele bunden med en gaffel, pensles med æggehvide og bages ved god varme (225 grader i 15 min).  

Fyld:
3/4 kg løg skæres i tynde skiver og dampes i 75 gram smeltet smør tilsat et par skefulde vand - løgene må ikke blive brune. To knuste fed hvidløg samt salt og peber tilsættes. Mens løgene dampes sammenpiskes to æg med ca. 1 dl. fløde. Hertil kommer 100 gram revet gruyere- eller emmenthalerost. Jeg brugte bare en ost jeg havde i køleskabet.

Løgenes afkøles let og lægges ovenpå den forbagte tærtebund, og ægge-ostemassen hældes over. Tærten bages færdig ved god varme (225 grader) ca. 35 min. 

Den sundere version  
Dej: 
80 gram smør
1/2 dl. rapsolie (ca 45 gram) 
150 gram hvedemel (hvoraf 1 dl. erstattes med grahamsmel) 
3-4 spsk. creme fraiche/græsk youghurt 

I oste-æggemassen kan du evt. erstatte fløden med creme fraiche eller græsk youghurt.    

tirsdag den 21. august 2012

Kjole

Jeg har syet en kjole til Silke! Og jeg er desværre ikke helt tilfreds med det færdige resultat! Jeg har sjusket ... Og jeg synes ikke, det er pænt, at jeg har brugt rød tråd! Hvilket jeg kun gjorde, fordi jeg ikke havde tråd, der matchede den blålige farve! Dumt! 
Mønsteret er et af Lines

mandag den 20. august 2012

Hindbær sommersorbet

Pyhh ... Sikke en varme. En nem og hurtig hindbærsorbet var på sin plads oven på sådan en varm mandag!


Blend frosne hindbær, lidt mælk eller rismælk som jeg brugte og smag til med lidt sirup eller andet sødestof. Pynt evt. med lidt revet mørkt chokolade.

søndag den 19. august 2012

Løb

På torsdag skal jeg løbe DHL stafet! Så der er ikke andet at gøre end at spænde løbeskoene, selvom jeg MEGET hellere vil sidde ved min symaskine ... Håber I har haft en dejlig weekend!
Kh K :)


lørdag den 18. august 2012

Weekend, weekend(!)

Ahh ... weekend! I dag har jeg først været til fødselsdag hos en veninde, hvor jeg bl.a. satte tænderne i dette meget lækre stykke gulerodskage (+ et mere)! Så har vi fyldt bassinet og leget med vand, jeg har fået en tegning af Silke - hun har tegnet mig (med sort hår!), og jeg synes, det ligner ... Jeg kan i hvert fald ane et menneske! Det er første gang, at det ligner bare lidt ... Jeg er stolt :) Spist avokado(!), gemt hemmeligheder og købt Wecks-glas i Netto til ingen penge! God weekend. KH K :)   torsdag den 16. august 2012

Ærtedip!

Vi spiser kun sjælendt sovs her hjemme. Til gengæld får vi tit dip som et alternativ. Som fx i aften, hvor vi dyppede frikadellerne i ærtedip. Opskriften er helt simpel: 

250 gram ærter
2 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg 

Det hele blendes og smages til med salt og peber. Enjoy!

KH K:)

onsdag den 15. august 2012

Billeder fra en solskinsdag

I dag og i morgen er jeg selv hjemme med børnene, fordi G er på job. Det har jeg været mange gange, men denne gang er først gang efter ferien, så jeg kan godt mærke, at jeg liiige skal vænne mig til det igen! Men det er da heldigvis forløbet uden al for mange flip ;) Silke trives i børnehaven, og det virker til at smitte af på hendes humør! Så jeg nyder dagene uden al for megen skrigen og smækken med døren :) 

I går eftermiddags besøgte vi nogle venner i deres nye hus - eller landsted er vel den rette betegnelse - lidt udenfor Århus! Og til et hus hører en hund - så sådan en havde de også anskaffet :-) Især Theo blev helt elektrisk, når han så den! Silke derimod er lidt mere forsigtig. Hun lever på ALLE måder op til sit navn :) 
tirsdag den 14. august 2012

DIY - dukkepusletaske

Som lovet kommer her en DIY på en dukkepusletaske. DIY'en er inspireret af opskriften fra Ingelises Symagasin. Det var svære, end jeg troede at lave en beskrivelse af fremgangsmetoden ... Jeg håber alligevel, at I kan bruge den til noget. Ellers skal I bare spørge! I må meget gerne linke til min blog, hvis I laver en pusletaske, så jeg kan se jeres flotte resultater :-)  

1) Klip først en firkant 43 x 53 cm. som er pusletaskens forside (cup cake stof). Hvis du bruger mønstret stof, skal du være opmærksom på, at mønsteret vender rigtigt, når pusletasken er lukket. Derfor klip i stedet 2 stykker af 22 x 53 cm., som jeg har gjort. Vend stykkerne mod hinanden, så kagerne kommer til at vende rigtigt, når tasken er lukket. Din syningen bliver bunden af pusletasken, når den er færdig. 

2) Klip et stykke i målene 43 x 53 cm. til pusletaskens inderside. Til pusletaskens inderside har jeg brugt bredrillet fløjl, men et alternativ kunne være fleece. 
3) Til lommerne skal du klippe 2 x stof i målene 15 x 43 (mod fold).   


4) Stryg vlieseline bag på pusletaskens forside (cup cake stoffet). Og sy langsiderne på pusletaskens forside og inderside sammen vrang mod vrang. Så har du cup cakes på den ene side og fløjl på den anden side.  


5) Stryg også vlieseline på lommerne - altså på den ene side af folden. Fold stoffet på midten igen med retsiden ud. 

6) Zigzag eller overlock lommerne på pusletaskens korte sider/enderne. Jeg sprang over hvor gærdet var lavest ... Og så bort fra, at mine kager kom til at vende nedad inden i selve lommen ... Men det ser man jo faktisk ikke (!) 


7) For syns skyld (og for at tvinge den overlockede kant til at blive oppe i lommen) lavede jeg en stikning i den overlockede kant.  


8) Stikningen ser sådan ud på lommens forside. 


9) Stik lommens sider fast til pusletaskens langsider. Bare lige for at holde på det hele... 


10) Nu har du en lang lomme. Find midten og lav en stikning fra bunden af lommen og op til kanten af lommen - voila du har nu to lommeposer. Gentag med den anden lomme. Lav evt tre lommer på denne side ved at dele det ene rum i 2 og lave endnu en stikning. Ligesom jeg har gjort.


11) Sy kantebånd på langsiderne af pusletasken. 


12) Klip 2 x stof til stropper (9 x 74 cm). Sy dem sammen og vend om. Luk pusletasken og find det sted, du ønsker at placere dine stropper - stik fast.    


13) Sådan ser det ud på indersiden af pusletasken 


14) Klip 1 x stof til rem (9 x 18 cm.). Sy som stropperne og stik fast til den ene side af taksen.


15) Brug velcro eller en tryklås, som jeg, til remmen, så taksen kan lukkes.


Tadaaa! Et styk færdig pusletaske! 


Pusletasken lukkes sådan her: 1) Fold den ene lomme ind mod midten


2) Fold den anden lomme ind mod midten ... :) Svært, ik? Og giv den så et fold på midten, så de to ender møder hinanden. Du kan evt. lave lommerne i noget helt tredje stof. Pynte med perler, bånd, hæklede hjerter m.m. God fornøjelse :-) 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share It