fredag den 28. december 2012

Opskrift på tiramisu

Vi skal have tiramisu nytårsaften. Opskriften kommer her! Billedet kommer på, når den er lavet :)

Den er NEM, NEM, NEM at lave :) Smager fantastisk og kan laves dagen før!

Creme:
500 gram mascarpone ost
4 æggeblommer
4 æggehvider
4 spsk. sukker
4 tsk. pulverkaffe  

Æggeblommer og sukker piskes til en luftig masse
Bland mascarpone ost og pulverkaffe i 
Æggehvider piskes stive og vendes med let hånd i massen 

Ca. 30 Ladyfingers

Fremgangsmåde
Læg ladyfingers i et fad og hæl/pensel dem med marsala/kaffe blanding (2. dl. marsala + 1 dl. stærk kaffe)
Fordel mascarponemassen oven på
Læg endnu et lag ladyfingers og pensel dem med marsalablandingen.
Slut af med mascarponecreme og drys med kakaopulver.

Jeg kan faktisk ikke helt huske, hvor stor portionen bliver! Det kommer også lidt an på, hvor store stykker, man forestrækker :) Men jeg vil umiddelbart skyde på ca. 8 personer.  Flagranken er lavet af masking tape. 

søndag den 23. december 2012

Vi juler, hygger og bager peberkager

Glædelig jul allesammen :) 
Jeg er tilbage på bloggen i januar igen. KH K :)

Svenske peberkager - find opskriften her


Gustav har fået et Great Coffee forklæde for at stå model for ejeren ... (!) Det er et super fedt forklæde i kraftigt denim med læderstrop og kanvasagtigt bindebånd! Meget mandigt og perfekt til Gustav, som for det meste står for madlavningen her hjemme! :) 

lørdag den 22. december 2012

Nytårs-Giveaway

Kan I huske denne kjole? Som Silke nægtede at prøve ... Langt om længe fik jeg lokket hende i den! Og hvad opdager jeg? At den er ALT for lille! Suk, altså. Kjolen der bare drillede og tog mig lang tid at lave! Da jeg kiggede i mønsteret for at finde frem til fejlen, opdagede jeg, at jeg har lavet kjolen i størrelse 2 år!!! Dumt! Og virkelig træls! Jeg synes ikke, at kjolen skal gå til spilde, så jeg har jeg besluttet at give den væk til en læser her på bloggen! Med skønhedfejl og det hele :-) 

For at være med i lodtrækningen skal du lægge en kommentar til indlægget her og meget gerne fortælle, hvilke type indlæg du savner på bloggen, godt kan lide og gerne vil læse mere om. Det er et krav at være fast læser enten via bloglovin eller google. Husk at skrive din mailadresse i kommentarfeltet, så jeg kan kontakte dig, hvis du er den heldige :) 


Info om kjolen 
Str. 2 år
Syet efter mønster G i denne bog 
100% bomuld
Den rynketråd jeg måtte lave ved ærmegabet, ser desværre ud til at  trække 
lidt i ærmet under armhulen, så det skal man kunne leve med 
- det plus andre små skønhedsfejl :)

Jeg trækker en vinder den 4. januar. Jeg håber I vil være med i lodtrækningen. KH K :)torsdag den 20. december 2012

***

Jeg bruger tiden i disse dage på at få shoppet de sidste julegaver! I Gustavs familie prøver vi at begrænse gaveræset til én gave. Konceptet er meget simpelt; man trækker hver især et navn på den, man skal købe en 500-kroners gave til. Reglerne skal vist diskuteres igen inden næste år, for der er lidt delte meninger om, hvorvidt man skal sende ønskesedler - eller bestillingssedler, som det jo ofte bliver - rundt! Udover den ene gave, giver vi også gaver til børnene. 

I skrivende stund mangler jeg kun de sidste småting, men igen i år er det Gustavs gave, der volder mig de største kvaler! Faktisk sidder jeg lige nu og overvejer, om jeg skal bytte den gave, jeg allerede har købt og finde noget andet! Bøvlet! :)

I går havde Silke nisserne med hjem fra børnehaven! Vi lavede en halskæde og et armbånd til dem hver, og så drillede de selvfølgelig løs ... Gemte Silkes melon, holdt nissebal hos Silkes onkel og tante, bandt hendes nattøj op i lampen og puttede en kartoffel i hendes "pus" i stedet for gaven fra Julemanden som lå i ovnen!  Til aften lavede Gustav fiskefileter med ovenbagte kartofler og spidskålsalat.

Jeg har også nået at shoppe lidt juletøj til børnene og mig selv. En lille skjorte til Theo, som han skal have på juleaften. Åh, jeg tror han bliver SÅ sød og fin i den :) Hans første lille skjorte. Til Silke fik jeg købt en bluse, som jeg tænker, hun kunne have på til sit tylskørt! Men det er desværre ikke helt til at vide, om hun kan lide den eller ej. Hun har en bestemt mening om, hvad hun vil have på, og hvad hun ikke vil have på! På det senseste har jeg virkelig forsøgt at lægge bånd på mig selv og min trang til at kontrollere hendes tøjvalg!! :) Det ender i alt for mange konflikter, når jeg blander mig, så hele denne uge har hun selv fået lov til at vælge noget tøj (der passer til årstiden selvfølgelig)! Tit får hun det omvendt på, og så er det sådan det bliver(!) 
Jeg købte også en kjole til mig selv, som jeg allerede nu ved, bliver et sikkert hit! Jeg kiggede også på denne, men jeg lignede en sæk kartofler i den - desværre!tirsdag den 18. december 2012

Kalender 2013

Mangler du en kalender til det nye år? Så kan du printe en hos , som løbende uploader måneder, som tiden skrider frem. Du skal selvfølgelig leve med, at den er på fransk! Heldigvis giver oversættelsen sig selv, synes jeg ;) 
PS: Formatet er A4

mandag den 17. december 2012

Se lige ... (+ opskrift på dessertkage)

...hvad min svigermor havde med i går, da de kom på besøg! Den lækreste kage! Mums - den var god :) 

Opskrift på Dessertkage med æbler og nødder! 

Æblemos
6-7 syrlige æbler
ca. 1 dl. vand
ca. 75 gram sukker

Kagebund til forbagning
150 gram mel
150 gram smør
3. spsk. sukker
3/4 dl. kærnemælk

Nøddedej
2 æg
100 gram sukker
100 gram nøddekerner
4 spsk. mel
1/2 tsk. bagepulver

Pynt og tilbehør
Ca. 3/4 plade overtrækschokolade 
hakkede nøddekerner 
Piskefløde el. creme fraiche til servering 

Skræl, udkern og snit æblerne til æblemos. Kog dem til mos med vandet, tilsæt sukker og kog mosen endnu nogle minutter til den er stiv.
Til kagebunden smuldres smørret i melet. Tilsæt sukker og kold kærnemælk og saml dejen med let hånd. Lad den hvile ca 1/2 time et køligt sted. Rul dejen ud på et melet bord til en rund plade. Beklæd en springform på ca. 22 cm. i diameter med dejen, så den går næsten hele vejen op ad de lodrette kanter. Tryk en strimmel sølvfolie godt ind mod dejkanten så den bliver på plads under bagning. Prik dejen i bunden med en gaffel. Sæt kagenbunden i ovnen lidt under midten og bag den ved 200 grader i 15-20 minutter. Tag kagen ud og fjern folien. Til nøddedejen piskes æg og sukker til tykt skum. Mal eller finhak nøddekernerne, bland dem godt med mel og bagepulver og vend med lette tag blandingen i æggemassen. Fyld æblemosen (gerne lun) i den forbagte kagebund, fyld nøddekerne ovenpå og færdigbag kagen ved 200-210 grader i ca 20 min. Løsen kanten på formen, når kagen er afkølet lidt - og fjern formens bund. Bræk chokolade itu og lad den smelte ovenpå den varme kage og drys med hakkede nøddekerner.Og så lidt billedespam af min dygtige dreng ... :) Som kan sætte alle ringene på sin lille Brio-klovn! KH K og god mandag! 

søndag den 16. december 2012

*Søndag*

I fredags var Gustav og jeg i biffen og se De Urørlige. En virkelig god film, så hvis I endnu ikke har set den, så vil jeg klart anbefale den. Den var både rørende og virkelig sjov! 

Vi har haft en stille og rolig weekend. Gustav har været til julefrokost hele lørdag, så jeg har været alene med børnene. Vi har leget med Silkes lille veninde og i går aftes, da børnene var puttet, spiste jeg lakridspiber og drak rødvin, mens jeg strikkede på huen! En dejlig, rolig lørdag aften, der passede mig perfekt, eftersom mine børn var vågnet M E G E T tidligt lørdag morgen - Theo kl. 5.10 og Silke kl. 5.30! Tænk, at der var engang, hvor man bare kunne sove og sove længe! Og være syg når man var syg! :) Det var tider .... Jeg elsker mit liv nu, og ville ikke bytte det for noget som helst. Det skal der ikke være tvivl om! Men at vågne kl 5.00 en lørdag morgen, hvor jeg er kommet for sent i seng, fordi har kærestehygget i biffen! Det kunne jeg altså godt undvære :)

Forresten har jeg gode nyheder at dele med jer! Jeg har nemlig fået job :) Men der er lige nogle sidste detaljer, der skal helt på plads, inden jeg kan røbe mere ;) God søndag til jer. KH K  

fredag den 14. december 2012

Homemade kjole vs tyl fra Netto!

Jeg er ENDELIG blevet færdig med en kjole til Silke! Kender I det der med, at man har stof liggende så længe, at man når at blive træt af det, inden man overhovedet er gået i gang? Sådan havde jeg det med det her stof! Og mønsteret! Suk! Det nåede jeg bare at blive træt af 100 gange! Knaphulstolpen drillede, jeg læste mønsteret forkert, da jeg skulle sy belægningen på kjolen og ærmet passede ikke, da jeg skulle sy det på, så jeg måtte lave en lille rynketråd! Og nu vil Silke selvfølgelig ikke kendes ved kjolen og nægter at prøve den. 

Til gengæld elsker hun sit nye tylskørt fra Netto, som hun allerede har haft på tre gange i denne uge, og jeg begynder så småt at fortryde mit køb en smule ... Men siden sidste år, har jeg haft "sy tylskørt" på min to-do-liste, og jeg må bare erkende, at jeg ikke lige får det lavet foreløbigt, så da jeg så et i Netto til 69,- slog jeg til! Eller jeg mener, det var selvfølgelig Julemanden, der slog til, for Silke har nemlig fået det i sin "pus" af Julemanden :-) Det er normalt bare små overraskelser, der kommer i pussen, så skørtet her er i den dyre ende og en undtagelse! Men nu var det købt, og da jeg manglede én gave for at have 24, kunne skørtet jo ligeså godt tælle med.  

Tror I på Julemanden hjemme hos jer? Mine forældre gik all in på fortællingen. Jeg havde en pus :) - det hedder det nemlig i Sønderjylland, hvor jeg er fra - i vindueskarmen, som Julemanden lagde godter i, hver dag fra d. 10. december. Jeg husker også tydeligt, at min søster og jeg har sendt breve til Julemanden, vi har været på loftet efter gaver fra selveste Julemanden, mens det også er ham, der altid tænder lysene på vores Juletræ d. 24. december. 

Jeg tror, at Gustav og jeg vil fortælle historien i en lidt mere neddæmpet version - lidt a la "det-er-bare-noget-vi-leger". Sidste år havde jeg travlt med at fortælle, at Julemanden bare var for sjov! En far der havde taget Julemandsdragt på. Det var jeg nødt til, for Silke var skrækslagen hver gang, hun så ham. I morgen når hun ser, at Julemanden har lagt en gave med de perler, vi sammen har købt i Søstrene Grene, ved jeg også, at hun er klog nok til at lugte lunten ... Lidt i hvert fald! Og det synes jeg er fint! Hvis hun er med på, at det med Julemanden bare er noget vi leger :)  

Mønsteret er forresten fra bogen "Sy til piger" og den model, der hedder G - kjolen på forsiden. Da jeg skulle tage billeder, kom Theo lige og kramsede lidt :) 
   

onsdag den 12. december 2012

Konfekttid

I weekenden hyggede vi os sammen med gode venner. Vi lavede konfekt, spiste æbleskiver og drak gløgg, mens ungerne legede og spiste alt for meget slik! Desværre fik jeg kun produceret, hvad jeg vil kalde, en beskeden portion, som hurtigt slap op. Ak! Så jeg har været nødt til at lave lidt mere af den lækre julekonfekt ... :)
Marcipanen har jeg fået foræret af Anton Berg, som i år har lavet en opdateret version af deres originale Ren Rå Marcipan, som vi kender den, i en ny emballage og med 62% mandler.

Jeg var ikke så nytænkende, da det kom til form! Som I måske kan se på billederne? Til gengæld har jeg forsøgt at peppe indholdet lidt op, så jeg har lavet konfekt både med lakrids og karamel.   

Jeg har lavet fem slags konfekt i alt: 
#1 Inspireret af Mette Blomsterberg har jeg trillet kugler af marcipan og nougat, dyppet dem i chokolade og trillet dem i hakkede mandler. Mette Blomsterbergs oprindelige udgave er med valnødder og uden nougat  
#2 Marcipan og nougat dyppet i mørk chokolade og drysset med sølvglimmer
#3 Marcipan og nougat trillet i lakridspulver og dyppet i chokolade 
#4 Marcipan og karamel dyppet i chokolade og pyntet med en fin, hvid mandel
# 5 Marcipan blandet med hakkede mandler og dyppet i chokolade    

Jeg har for første gang forsøgt at forvandle kondenseret mælk til karamel og brugt det i min konfekt! Jeg er ret fascineret af forvandlingen. Til de af jer, der ikke kender tricket, så koges en dåse kondenseret mælk i en gryde med vand i tre timer. Sørg for, at dåsen er helt tildækket med vand under kogningen. Efter kogningen skal dåsen køle af i en times tid og så ... Voila ... Har du lækker karamel, som du fx kan bruge i din konfekt :) Eller på brødet, til din morgenmad, til æbler, kager, desserter osv.

I kan finde flere konfektlækkerier her og her :) KH K 

tirsdag den 11. december 2012

En slags bøjlestang + en slags DIY

Jeg mangler en bøjlestang til Silkes kjoler. Det er der nemlig ikke i hendes skab, og jeg synes mange af hendes kjoler har en tendens til at krølle gevaldigt, når jeg bare folder dem sammen og ligger dem ind på en hylde. Så jeg har sat en række perler på en snor ligesom  her. Nu er der kun ét problem! Der er ingen steder på børnenes mini værelse, hvor jeg kan hænge snoren! Det havde jeg allerede forudset, inden jeg brugte tiden på at sætte alle perlerne på snoren ... Jeg håbede bare, at problemet ville løse sig undervejs! Det har det ikke. Men nu hvor jeg alligevel har brugt tiden på at lave perlesnoren, skal I da ikke snydes for ideen - det kan jo være at nogle af jer mangler en bøjlesnor lavet af perler og rent faktisk har et sted at hænge den :) 


 
Perlerne er købt i Panduro Hobby og ført på en almindelig bomuldssnor købt i Tiger (mener jeg). Jeg valgte de "rå" perler, fordi jeg forestiller mig, at det er det tøj, der hænger på snoren, der skal give farve. De har også "rå" perler i Søstrene Grene (har jeg set i sidste uge) og selvfølgelig forskellige farvede. Der er i alt 36 perler på min snor. Men det kan man jo gøre som man vil :) KH K 

mandag den 10. december 2012

Mere sygdom, små glimt og glimmersko

Lige nu ligger min lille Silke på sofaen og er helt splat! Jeg troede ellers, at hun ville gå fri af den sygdom, vi andre var ramt af i sidste uge. Men tidligt her til morgen vågnede vi ved, at hun kastede op. Og det har hun næsten gjort siden kl. 6. Hun kan ingen ting holde i sig, så nu er hun på hård kur bestående af kogt vand og lidt æble. 

Vi har ellers haft en rigtig dejlig weekend med konfektlavning, slædetur i seen og sen morgenmad. 

#1 Silke faldt i søvn på sofaen oven i Peter Pedal på Ipad'en iført hendes glimmersko, som hun selv har valgt i H&M. 
#2 Smoothien har vi fået fra Rynkeby. 
#3Vi følger godt med i nedtællingen til juleaften på vores lille ikke-særlig-fancy-kalenderlys fra Føtex. 
#4 Vi har spist "birgit", som Silke siger. 
# 5 Nyt strikketøj som skal blive til en elefanthue til min nevø. 
#6 Årets julefoto - eller hvad synes I?
fredag den 7. december 2012

Tip til billigere julegaver

Her kommer et lille tip, som jeg selv har fået af en sød veninde; Hvis I ligesom mig har lækre produkter fra John Masters Organics, Kevin Murphey eller Purepact på jeres ønskeseddel til jul, så kan de købes hos Beautycos en del billigere end andre steder. Beautycos har butikker i Århus og Odense og en webshop. Der er også forskellige andre hårprodukter og neglelak fra Essie til kun 59 kr.  


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share It