torsdag den 31. januar 2013

Buksetip

Jeg er ingen modeblogger! Det skal der ikke være tvivl om :-) Men hvis jeg falder over noget godt, så vil jeg gerne dele det med jer! Også mode! I dette tilfælde er det et par bukser fra Cos! Jeg har længe ledt efter et par tætsiddende sorte bukser, som der ikke kommer knæ i, og jeg har endelig fundet det perfekte par hos Cos! De er revet væk i butikken, så jeg skyndte mig at slå til i webshoppen! De er lidt store i størrelsen, så jeg vil anbefale en størrelse mindre end, hvad man normalt er vant til. De har et lidt shiny look og er en kombination mellem busker og leggins! Kh K .-)


mandag den 28. januar 2013

Konkurrence

Hvis I "liker" Søstrene Grene på Facebook, deltager I i konkurrencen om et gavekort på 200 kr. Hvem kan ikke bruge det? Jeg spørger bare :-) Med jeres "like" støtter I samtidig mit job, så der har I endnu en god grund til lige at smutte forbi søstrenes facebookside. Klik på billedet, så kommer du lige dertil, hvor det hele sker! Tak og held og lykke :-) KH K


lørdag den 26. januar 2013

Sådan ser man ud, når man ...

....

#1 Har sovet en lur på 6 timer på nær et kvarter!
#2 Har tanket diesel på en benzinbil!!! 
#3 Har en vild hårvækst og i den grad trænger til at få studset pandelokkerne
#4 Smiler selvom man er syg. IGEN
#5 Drikker smoothie og kan lide det
#6 Hammer glasset ned i bordet og automatisk lukker øjnene, når lyden kommerÅh ja! Jeg tror ikke, jeg burde knytte alt for mange ord til min weekend so far ... :-) I går måtte jeg hente Silke i børnehaven, fordi hun er blevet syg. IGEN! Sådan er det jo med små børn, men når man kun har været i job i 14 dage, så er det som om, at det er lidt ekstra træls ... Hun har været lidt mat i dag, men stadig haft energi til lege. Her til eftermiddag var hun også frisk nok på at tage med på shoppetur i i Stof og Stil efter stof til det helt store fastelavnsskrud. Silke vil gerne være prinsesse til fastelavn, og selvom vi har prinsessekjoler herhjemme, så har jeg alligevel haft lyst til at gå all in på sy-selv-prinsessekostume. Desværre nåede vi aldrig så langt, for da jeg skulle tanke bilen, kom jeg ved et uheld til at fylde diesel på! Shit altså ... Tak til min kære veninde E, hendes far og bror som kom mig til undsætning! :-) Nu holder bilen hos Automesteren og venter på at tanken kan blive tømt! Og tak til min mand for at tage det pænt :-)

Det sidste stykke tid, har jeg gået og strøget Theos pandehår væk fra øjenene ret konstant. I dag gik det op for mig, at jeg nok snart må tage action og gøre noget ved lokkerne! Jeg har aldrig klippet nogen i mit liv! Og jeg tror, jeg vil være virkelig dårlig til det! Når man ikke kan skrive på en lige linje på en blank side, så tror jeg altså heller ikke, man kan klippe lige! Derfor er jeg ret sikker på, at den rette løsning heller ikke er, at jeg selv fatter saksen. Silke havde et fint lille springvand, indtil jeg endelig tog hende til frisøren og fik klippet en lille page, ligesom jeg selv havde, da jeg var barn. Det var ikke engang særlig dyrt at få hende klippet, så det er ikke prisen, der holder mig tilbage, når jeg endnu ikke har fået klippet Theo. Det er nok allermest angsten for, at han ender med en forfærdelig grim frits! Jeg kan slet ikke se det for mig? Hvad siger I? Kunne det blive pænt nok med en haircut? 
Og hvad sker der lige for at sove en 6 timers lur??? Det er den vildeste rekord! Silke sov aldrig mere end 2 timer ad gangen! Der er Theo lidt bedre til at sove 3 timer! MEN 6 TIMER!!! ??? Både G og jeg måtte tjekke flere gange, om nu også han trak vejret!  

Smoothie har altid hittet herhjemme. Det gør den også hos Theo. Jeg plejer at blende en banan, et par håndfulde hindbær. Nogle gange erstatter jeg nogle af hindbærerne med blåbær. Så fylder jeg som regel rismælk eller almindeligt komælk i, så det lige dækker bærerne, og nu hvor Theo er 1 år, kommer jeg også lidt honning i. Mit hemmelige ingrediens som jeg vil dele med jer, er at komme et drys kanel i! Det smager ret godt, synes jeg :-) 

Håber I nyder jeres weekend. KH K :)    

onsdag den 23. januar 2013

Wannabe Wang nederdel - ikke en nyhed!

Utroligt nok har jeg syet noget til mig selv! Og så endda med succes :-) Easy peasy wannabe Wang nederdel. Selvfølgelig set før i blogland. Den er syet i den lækreste uldkvalitet fra City stoffer. Strømpebukserne er i uld og fra COS. Støvlerne er jeg allerede meget glade for! Med en termosål i, kan jeg også holde fødderne varme i kulden, så jeg føler mig godt klædt på til vejret! Billederne er taget med min 50 mm linse! Den skal jeg huske at bruge! Find en vejledning til nederdelen her. Jeg har drejet min 25 cm. KH K :) 


tirsdag den 22. januar 2013

Hindbærsnitte og hindbærfarvede prikker

Silke og jeg kørte forbi bageren i dag efter børnehave og købte en hindbærsnitte! Ups, altså ;) Og så har jeg syet en prikket nederdel til Silke! Den bliver god til sommer. Den stribede trøje er fra Milibe og et af mine få udsalgskøb. Jeg har også syet til mig selv. Utroligt nok! Hvad det er, får I at se på bloggen i morgen :-) KH K


mandag den 21. januar 2013

Hvad er weekend uden kage?

:-) Silke og jeg bagte kage i lørdags! Dog på lidt eksperimenterende basis! For nogle uger siden, besøgte vi en af Gustavs gode kamerater, der arbejder som kok! Han laver fantastisk mad, så det er altid en sand fornøjelse at blive inviteret til at spise aftensmad hos ham. Denne gang var ingen undtagelse! Han havde lavet det lækreste mad - bl.a. en god grønkålssalat, som jeg vil se om jeg kan gøre ham kunsten efter en af dagene! Jeg deler selvfølgelig opskriften med jer til den tid :-) Til kaffen serverede han det, jeg vil kalde fudge - små, bløde chokolade hapsere. Vildt lækkert! Heldigvis ville han dele opskriften med mig! Men som enhver anden kok, vil jeg gætte på, havde han lavet kagen lidt på slump, så jeg har været nødt til selv at eksperimentere lidt undervejs! Kagen er blevt god på trods, men næste gang, vil jeg putte mange flere nødder i og mere chokolade! 


Opskriften kommer her: 

250 gram sukker
250 gram mørk chokolade
250 gram smør
ca. 100 gram mel
4 æg

Smelt smør og chokolade i en gryde. Tilsæt så sukker og lad det smelte sammen med chokolade/smør. Pisk æggene til ensartet masse og tilsæt. Vend mel i og tilsæt hakkede nødder (jeg brugte valnødder og hasselnødder) og chokolade. Jeg glemte selv at holde øje med, hvor mange nødder jeg præcist puttede i, men jeg vil nok skyde på omkring 200 gram. Næste gang vil jeg putte dobbelt så mange i, altså 400 gram, og hakke 200 gram chokolade og blande i også! Bag kagen i 20 minutter på 150 grader. Den er stadig ret flydende, når den kommer ud af ovnen, og den skal være helt gennemkold, før den kan serveres. Jeg foreslår, at den laves dagen før, den skal spises, så den har tid til at sætte sig! Jeg ved godt, at det er svært at vente, når først kagen står og dufter dejligt ... :-) Ønskes en fastere kage, bruges 250 gram mel.
Enjoy ! :) KH K

søndag den 20. januar 2013

Datenight

Det er måske alligevel ikke så slemt at bo på 64 kvadratmeter, når man bor dør om dør med de bedste barnepiger! I går aftes var Gustav og jeg på date for anden gang i år! Det er simpelthen så luksus:) Vi var på Løves bog og vincafe, og det var virkelig hyggeligt. Der var proppet af gæster, da vi kom, så vi tog plads i baren, men det var nærmest halvdelen af oplevelsen! Vi hyggede, drak vino, spiste tapas og kom alt for sent i seng! Så da børnene vågnede klokken 4.30 i morges, føltes det som om, jeg havde de værste tømmermænd i mit liv! Vi har i nogen tid nu, haft oplevelser om natten med Silke, hvor hun vågner op og skriger! Det er enormt frustrerende. Vi ved ikke rigtig hvorfor, og når vi forsøger at nærme os hende for at berolige hende, så bliver hun så vred, at det er bedst bare at holde sig i baggrunden. Hun vækker selvfølgelig Theo, da børnene deler værelse, og så har vi pludselig to vågne børn! Midt om natten! Absolut noget af det værste for en træt mor og far! I nat måtte begge børn med ind i vores seng! Og så er det næsten 100% sikkert, at alle får en dårlig nattesøvn! Derfor forsøgte jeg mig først med plan A: Far sover på en madras på gulvet, og mor sover i sengen med begge børn! Men den gik ikke. Silke vil kun sove ved siden af sin far! I 90 % af alle tilfælde vælger hun faktisk ham fremfor mig! Og det er .... ja ... måske skriver jeg lidt om det i et indlæg for sig, for det er virkelig et emne, der rummer mange følelser, og ikke noget jeg nemt kan lire af på et par linjer! 
Vi fulgte i stedet plan B: alle fire sov i dobbeltsengen. Det korte af det lange; Vi havde en hyggelig aften i går! I dag er vi trætte. God søndag til jer alle! 
KH K :) 

PS: Mit bud på Silkes skrigeri om natten er, at hun er plaget af vokseværk. En gang har jeg stået i døren og kigget på hende, mens hun møffede rundt i sengen og tydeligvis havde svært ved at finde ro! Og et barn med den slags uro i kroppen, tænker jeg måske kan oversættes til vokseværk! Eller ....? Andre bud?  

 Vi gik uden om prut-vinen :-)
fredag den 18. januar 2013

Psst...

... vil bare lige nævne, at Zü er klar med februar måned! Févrer - det lyder da bare så meget flottere og også lidt varmere end Februar! :-) 
God weekend til jer. 
KH K :)


torsdag den 17. januar 2013

PIP!

Et lille pip herfra! :-)

 #1 Mere hjemmestrik fra min mor. Hun strikkede denne fine cardigan til Silke i sin tid, men fordi halsen blev lige lovlig løs, fik jeg aldrig rigtig glæde af den. Men en petroleums-blå cardigan kan heldigvis genbruges til Theo, som kommer til at passe den perfekt til foråret. Og hvis jeg trækker en elastik igennem halsen - mon ikke den så vil få et strammere fit? 
#2 Det prikkede er næsten blevet til en nederdel til Silke. Jeg håber den bliver færdig i weekenden.
#3 I går fik vi pandekager med kødfyld til aften! Derfor kunne jeg rulle to med solbærmarmelade, som jeg spiste som en eftermiddagssnack i køkkenet i dag efter arbejde. Og så slem er jeg, at jeg spiste dem, mens mine børn ikke så det! :-) De får simplethen alt for mange snacks i løbet af en eftermiddag! Rosiner, frugt, bananmadder ... Jeg er virkelig slem til at stoppe alt muligt (rimeligt sundt) i munden på dem for at få lidt ro! Før jeg fik børn troede jeg, at mine børn ALDRIG ville få lov at spise sukker til morgenmad. At de først ville smage slik, når de blev skolebørn. At de ville spise alt, hvad der blev serveret! IN MY DREAMS! Der er sikkert nogle super moms derude, som kan overholde den standard, men ikke mig! :-) Hvis jeg skal overleve mit liv med to små børn, er jeg nødt til at give efter for eftermiddagssnacks, kanelsukker på havregrøden, fredagsslik og se gennem fingrene med, at mine børn er møg-kræsne og ofte får serveret rugbrødsmadder til aftensmad(!) Endnu engang må jeg konstatere, at man bare ikke ved bedre, før man får børn :-) Pyt! Jeg lever fint med, at det er, som det er, og at mine forestillinger ikke helt lever op til virkeligheden! Men jeg forsøger nu alligevel at skrue lidt ned for snackeriet om eftermiddagen, og derfor var jeg jo tvunget til at smugspise min pandekage-snack et hemmeligt sted :) Når nu ikke børnene skulle have noget! Èt sted står jeg dog stadig fast! INGEN sodavand før de bliver 18 :-) Slut prut! 
#4 Jeg må erkende, at min vest ikke strikker sig selv ... Jeg synes falsk patent er kedeligt at strikke! 
#5 Laks, ovenkartofler og feltsalt fra forleden. Mine børn fik selvfølgelig rugbrød! What else :-) 

tirsdag den 15. januar 2013

Opskrift på fødselsdagsboller

Hej derude (: Arbejdsdag nummer to er allerede længe forbi, og det går forrygende ... :) Her kommer en opskrift på helt igennem bløde, søde og usunde fødselsdagsboller! Normalt laver jeg dem kun, når mine børn fejrer fødselsdag, men i lørdags fik jeg en pludselig trang (!)   


Opskriften på ca. 12 boller kommer her:

6 spsk. lunken vand
50 g gær 
3. dl. mælk
50 g smeltet smør
ca. 7-8 dl. Ølandshvede 
1 tsk salt
3 spsk sukker
1 tsk kardemomme

Opløs gæren i vandet og tilføj de øvrige ingredienser. Husk! Tilsæt altid lidt af melet før sukker og salt, fordi det påvirker hævningen. Ælt dejen godt i minimum 5-10 minutter. Form bollerne og lad dem hæve i 25 min. Pensel med pisket æg og bag dem i 12 minutter på 225 grader.  


Jeg måtte beskære billederne ekstra godt, så I ikke kan se, hvor meget jeg roder, når jeg bager!!! Hvilket er afsindigt meget ... (: Underkend ikke god mel. Det betaler sig virkelig at anvende kvalitetsmel i sit bagværk! Ølandshvede kan bl.a. købes hos Irma.

KH K ;)

søndag den 13. januar 2013

Theo rocker chris

Theo skulle da også have et par Chris sweatpants, ligesom så mange andre blogger-børn :) JEG, som ellers HADER alle former for strækstof, må siges at være blevet positivt overrasket over, hvor nemme de egentlig var at sy! Og så oven i købet ende ud med et helt pænt resultat. Fantastisk! Jeg lavede en fejl med linningen, men jeg orkede ikke lige at lave det om. Pyt! Det bliver helt sikkert ikke det sidste par, jeg syer! De er simpelthen så fine :) De er syet i en rest mørkeblå interlock fra Stof 2000. Hvis man ligesom mig er bange for strækstoffer, så vil jeg anbefale at sy dem i babyfløjl. KH K:)
fredag den 11. januar 2013

Silkes sorte skørt

For Silke er nederdel det nye sorte! :) Så jeg har syet en ny til hende - i sort :) For tiden er det nederdel og gamacher, der hitter. Denne nederdel er lavet efter inspiration fra Little Remix! Det er efterhånden lang tid siden, at jeg så en nederdel a la denne fra Little Remix, og den har stået på to-do-listen siden! Den er lavet i tre lag og for et lidt grovere look, har jeg lavet rullesøm i kanten! I linningen løber et bånd i tøsefarven lyserød. Jeg krydser fingre for, at hun godkender den! God weekend derude :) KH K

torsdag den 10. januar 2013

Her skal jeg arbejde

SÅ kan jeg endelig afsløre, hvor jeg har fået arbejde! Og hold op hvor har jeg glædet mig til at kunne dele den nyhed med jer! Jeg er SÅ glad - helt ned i maven :) For jeg kan allerede mærke nu, at det bliver godt! Rigtig godt :-) Siden jeg afsluttede mit studie, har jeg haft den vilde faglige identitetskrise, og det blev bestemt ikke bedre af at få børn, for mens børnene er så små, som de er nu, vil jeg gerne prioritere at være der så meget som muligt for dem. Det betyder, at jeg helst ikke vil bruge for lang tid på transport eller arbejde på fuld tid! Og den slags krav er ikke nemme at stille og har heller ikke gjort det nemmere for mig at få styr på min krise. 
Jeg sagde mit daværende job op, da Silke var 1,5 år, og siden er der jo både kommet en graviditet og en barsel i vejen for et nyt job! Jeg har  reflekteret, analyseret, været frustreret og grædt igen, fordi jeg bare ikke anede, hvad jeg egentlig ville, og om jeg overhovedet havde taget den rette uddannelse! Jeg har stået i et utal af situationer, hvor spørgsmålet: "Hvad laver du så" er dukket op! Og når jeg så havde fået fortalt, at jeg var ledig, så har det næsten været en sikker følgesvend også at få spørgsmålet: "men hvad er det så du vil?" Nuiii hvor har det været frustrerende ikke at vide det og så samtidig sidde til en fest eller anden hyggelig begivenhed og tale om mit hade-emne number one!   
Men NU ser det alligevel ud til, at JEG har fundet noget, jeg vil! Mavefornemmelsen siger det ... Og hvis der er noget, jeg har lært, så er det at stole på den! I begge mine tidligere jobs, ignorerede jeg fornemmelsen, og det er der bestemt ikke kommet noget godt ud af! Denne gang kan jeg mærke - og jeg er ikke engang begyndt endnu - at det bliver GODT. Jeg har første dag på mandag, og jeg glæder mig! :) Og HVOR er det så? Lige her ... Hvad synes I? Er det ikke fedt? Jeg skal bl.a. arbejde sammen med hende her, og mine arbejdsopgaver bliver at blogge, Facebooke, skrive tekster til plakater, emballage og andet pressearbejde! Og en super bonus for mig er, at det kun er en 30 timers stilling! 

Silke fik en cd-afspiller med mikrofoner i julegave! Et hit hos begge børn :) 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share It