torsdag den 28. februar 2013

Vinterjakken!

Efter at have afdækket markedet for vinterjakker godt og grundigt, har jeg endelig fundet den ultimative jakke. Typisk mig her dagen før kalenderen inviterer foråret velkommen, og alle andre har gang i pasteller og forårsopdatering af garderoben! Årstiden taget i betragtning har jeg besluttet mig for at vente til næste år med rent faktisk at købe jakken. Det giver mig god tid til at spare op, og jeg er sikker på, at jeg også synes, at jakken er det perfekte køb til den tid. Jeg regner med, at jeg vil have den i sort eller olivengrøn, hvis den altså findes i de farver om et år?! 
Tænk, at jeg skulle opleve at være i så god tid med næste års vinterjakke! Det plejer jeg ikke at være. Derfor har min nuværende jakke også tjent mig godt i fire vintre! Det er da ret godt klaret, synes jeg. OG til en pris på over 6.000,- er det også et absolut must, at min kommende vinterjakke skal tjene mig mindst lige så længe. Måske kunne jeg finde et godt tilbud på Ebay? Eftersøgningen er hermed indledt.  Billederne er lånt her

onsdag den 27. februar 2013

DIY - høretelefoner med perler

Jeg har lavet en DIY på Søstrene Grenes blog til, hvordan man kan peppe sine høretelefoner op med Hama perler. Princippet kan også overføres til telefonopladeren eller andre tynde ledninger. Hvis I ikke allerede har set DIY'en på grene-bloggen kommer der et link til jer her

Billedet er lånt her

Tip! Brug en lille saks til at åbne perlen. Det gør lidt ondt i fingrene alene med håndkraft. Hvis I ikke har en saks, kan jeg anbefale at bruge de neonfarvede perler, som af en eller anden årsag er blødere og derfor nemmere at åbne op i klippet.   

Smoothiemund og stribede sugerør

Jeg har fundet stribede retro sugerør i Tiger til en tyver. Gårsdagens eftermiddags lækkerier bestod af smoothie serveret med sugerør. Noget begge mine børn lynhurtigt slubrer i sig. 


Opskrift på denne smoothie


1 stor moden banan
1 meget stor håndfuld frosne hindbær 
1 håndfuld frosne blåbær (som siges at skulle være gode for hukommelsen) 
Blendes sammen med rismælk (fyld i, så du synes konsistensen er den rette efter din smag) 

Fordelen ved at bruge rismælk er, at du ikke behøver at tilsætte sødestof som fx vanillesukker, stevia eller honning. Jeg synes, rismælken tilfører sødme nok i sig selv. I øvrigt foretrækker jeg min smoothie frisk i smagen frem for sød.


tirsdag den 26. februar 2013

Gul

Gustav har fået denne fine, gule skål i gave! Af sin chef! Og hun har selv lavet den. På kursus lige her. Jeg synes den er blevet noget så flot. 


 

mandag den 25. februar 2013

HABA møbler til salg

Jeg sælger dette legebord + to skamler for min svigerfar. Alle dele er ubrugte og stadig i original emballage. Pris for hele sættet 1.000 kr. Send mig en mail på kirstenfriberg@gmail.com, hvis du er interesseret. 

Se mere på HABAs hjemmeside her. Møblerne kan afhentes i Høje Taastrup. 

Madplan! Madplan! Madplan!

Vupti! Så blev det mandag igen. Weekenden er fløjet afsted, så jeg knap nok har nået at opdage, at den overhovedet var der. Vi har haft en travl men dejlig weekend med 2 års fødselsdag hos Silkes og Theos lille fætter i København, og et kort besøg hos Gustavs forældre nåede vi også. Mandag igen og jeg er tilbage på kontoret. Silke er afleveret i børnehave og Theo hos barnepigen. Jeg nyder stadig mit nye job, og synes dagene flyver afsted. Det er så skønt rent faktisk at have et job, jeg kan lide, og som jeg glæder mig til at møde op på hver dag. Det tror jeg ikke, at jeg nogensinde har oplevet før. Så hurra for det :-) Og hurra for den madplan, det endelig er lykkedes os at lave. Da jeg var på barsel, var vi ikke specielt gode til at planlægge vores indkøb, og ofte købte jeg ind hver dag og altid meget ustruktureret. Sikke et tidsspilde. Jeg bliver helt træt ved tanken ... 
Desuden brugte vi den anden aften på at tælle sammen, hvor mange penge vi reelt set bruger på mad! GISP. Sikke et chok det var at opdage, hvor mange penge vi bruger! Langt flere end jeg gik og troede. Så nu håber jeg altså, at en madplan kan spare os både tid og penge - også selvom vi gerne vil prioritere økologi og gode råvarer. Eneste udfording tilbage er nu kun at få planen lavet OG selvfølgelig også at finde på spændende, sunde og velsmagende retter som både børn og voksne kan lide! Ikke noget problem vel? Jeg er altid sulten efter inspiration til aftensmaden, og hvis I også er, kan I måske finde inspiration i vores madplan? Den kommer i hvert fald her - om I vil lade jeg inspirere eller ej :-) Jeg skal lige skynde mig at sige, at jeg er alene med børnene onsdag og torsdag, og det bærer planen selvfølgelig lidt præg af. Lørdag og søndag har vi indtil videre valgt at stå åben. Lidt fleksibilitet må jeg have! :) MANDAG: Chili con carne med fuldkornsris og græsk yoghurt 2%. Con chili. Desværre! Jeg har eksperimenteret tonsvis af gange med chili, men næsten uanset hvor lidt jeg putter i, bliver det for stærkt til børnene! Øv. Til gengæld elsker mine børn kidney bønner. Utroligt nok! I hvert fald taget i betragtning af, at de næste ikke kan lide noget. Så chili con carne er faktisk en af favoritterne herhjemme. Hos Lullaby & La La har jeg set en opskrift på børnevenlig chili con carne, hvis nogen skulle være interesseret. Min chili con carne er lavet med udgangspunkt i Jamie Olivers opskrift.

TIRSDAG: Kartoffelmos med kødsovs (rester fra mandag) og dampet broccoli

ONSDAG: Rugbrød med tun og fiskefrikadeller til børnene. Rugbrød med varmrøget laks til mig. Jeg kan anbefale den varmrøgede laks fra Løgismose fra Netto.  

TORSDAG: Vegetaraften, hvor vi spiser ravioli (den bedste er med pesto og pinjekerner fra Super Brugsen) med basilikumpesto, ærter og grøntsagsstave. 

FREDAG: Bulgursalat, kylling og Naan brød  

onsdag den 20. februar 2013

Random facts om moi

Jeg er ikke på Instagram. Mest af alt fordi min telefon simpelthen er så gammel, at den er for langsom til at åbne app'en, så jeg har for længst givet op ... Men må jeg alligevel være med i 5 random facts-legen, der kører på IG? Da jeg først kom i gang med legen, kunne jeg slet ikke stoppe, så jeg dobler lige op :) Her kommer derfor 10 random facts om mig ...


#1 Jeg synes, det er død pinligt at købe hygiejnebind. Af en eller anden grund synes jeg ikke, det er så slemt at købe tamponer. Toiletpapir ryger også med i kategorien over pinlige indkøb(!)

#2 Efter gymnasiet sparede jeg op til en rejse med en veninde ved at arbejde i Fakta og på Jensens Bøfhus. Jeg var en meget dårlig tjener! Men en fantastisk Fakta-medarbejder.

#3 Før jeg fik Silke havde jeg aldrig holdt et spædbarn eller skiftet en ble.

#4 Jeg begyndte at sy, da jeg havde Silke i maven. Det var min søde og dygtige veninde, der inspirerede mig og hjalp mig i gang ved at forære mig et starter kit i gave til min 30 års fødselsdag. Det første jeg syede var en buksedragt i sort jersey til mig selv. Et skrækkeligt syprojekt, der aldrig blev særlig vellykket!

#5 Jeg mødte min mand på multimediedesigneruddannelsen. Han læste på et semester under mig! Jeg blev single:) Så blev jeg kærester med Gustav, vi flyttede sammen og begyndte begge nye uddannelser.

#6 Jeg bruger størrelse 36 i sko, og jeg har i modsætning til de fleste piger ikke svært ved at gå forbi et par sko uden at købe dem. Når jeg først har fundet et par, slider jeg dem nærmest op. Jeg elsker stilletter til fest, men til hverdag er jeg mest til sneakers og All Stars.

#7 Jeg vælger altid cyklen frem for bilen.

#8 Jeg kan se en film to gange uden at vide, at jeg allerede har set den en gang før(!)

#9 Jeg foretrækker dessert frem for forret

#10 Jeg er sindsygt bange for rotter. Min værste frygt er at opdage en rotte i min lejlighed! Eller at de overtager hele verden! Seriøst...! :)

tirsdag den 19. februar 2013

Hjerter

Min mor har strikket endnu en fin trøje til Silke! Og jeg er vild med den. Ligesom jeg var første gang, jeg så den på Pinterest. Egentlig var min plan, at jeg selv ville strikke den til Silke. Heldigvis nåede jeg aldrig at kaste mig ud i det projekt, før min mor overraskede mig med den! Hun havde set den på min Facebook-side, hvor alle min pins automatisk dukker op. Og sikke et held for den overraskelse, for nu kan Silke få lov at gå foråret i møde iklædt søde små hjerter. Det havde hun uden tvivl ikke kunne gøre, hvis den trøje var blevet mit projekt! Så tak mor for den fineste trøje :) Her er billeder af modellen. Hun får aldrig nok af at se sit eget spejlbillede :) I kan finde opskriften på trøjen herNå ja... Så følger der også et enkelt billede af Theo med nyklippet pandehår! Resultatet blev som jeg frygtede .... Ikke for godt :) Next stop FRISØREN. KH K :)
fredag den 15. februar 2013

Surprise-date

Før Gustav og jeg fik børn, havde vi en aftale om, at vi på skift skulle arrangere surprise-date for hinanden. Jeg kan desværre ikke tage æren for at have opfundet ideen. Det har min mand. Den evige romantiker ... :-) Siden vi har fået børn er konceptet langsomt gået ned af bakke ... Det lykkedes mig dog i onsdags at puste lidt liv i konceptet igen! Jeg vil skynde mig at sige, at det normalt er Gustav, der er den bedste initiativtager til vores dates, så det var virkelig på tide, at jeg oppede mig på den front! 
Ideen om at det skal være en overraskelse, kan vi godt lide. Det bygger ligesom stemning lidt op og forventningens glæde bliver lidt større :-) Jeg fik vores meget venlige overbo til at passe børnene - endnu en fordel ved at bo i lejlighed - og først da vi stod foran spisestedet, fandt Gustav ud af, hvad daten egentlig omfattede. Jeg har hørt meget godt om Memphis Roadhouse, og da det i bund og grund handlede om, at overraske Gustav og give ham en god aften, var det, det helt perfekte sted til vores surprise-date. Til jer, der ikke kender stedet, er det udelukkende American barbecue, der serveres. Kød en masse og nul vegetarretter! Udover mig var der kun EN anden pige :-) Resten var kødædende mænd! Vores American dinner bestod af pulled pork, majs, fritter, Millers og en half baked cookie til dessert. Ikke specielt gourmet-agtigt men en helt perfekt surprise-date :-)

God weekend. Min begynder med nyklippet hår :-) KH K     


Sloppy Joes vækker minder hos mig fra min tid som udvekslingsstudent i Michigan i 94/95 :-)


At indlægget her falder sammen med Valentines dag i går, er altså ret tilfældigt. For jeg går faktisk ikke spor op i den dag. Men meget apropos er det da ...

KH K :)

torsdag den 14. februar 2013

To do i vinterferien

Mangler I et lille projekt til vinterferien? Så er her et bud på en rigtig fin ide. I forbindelse med noget markedsføring til Søstrene Grene fik jeg disse malerplader med hjem for, at Silke kunne dekorere dem. 10x10 cm måler de og prisen er sølle 3,76 kr. pr stk! Nærmest ingenting. Silke begav sig ret hurtigt i kast med farveladen - selvfølgelig var noget af det første hun gjorde at blande en lyserød :-) Både hun og jeg, var vældigt begejstrede for ideen om at male på et ægte lærred og ikke bare et stykke papir! De hersens malerplader kan altså varmt anbefales, så ideen er hermed givet videre. De små kunstværker skal vi naturligvis have op på væggen i børneværelset. 
Vi har forresten sendt Silke på vinterferie i dag hos min søster. Theo bliver herhjemme, så begge børn får lov at opleve lidt solo-tid. KH K :-)

PS: Vi bruger lågene fra Johan Bülows lakridser til maling. 


onsdag den 13. februar 2013

Mit mest populære indlæg

Det indlæg der har haft flest besøgende i al min bloggerlevetid er min svigermors løgtærte! Den er virkelig også lækker, så jeg synes, den fortjener at få lidt fornyet opmærksomhed. Måske er der nogen af jer, hvis næse den er gået forbi? Og det ville være en skam :-) Find opskriften her. God dag til jer alle. KH K :)


tirsdag den 12. februar 2013

Fastelavn greatest 2013 + prinsessekjole

Så kommer her endelig et indlæg om vores fastelavn og dermed også Silkes prinsessekjole! Mønster og stof er købt i Stof & Stil, og det er Silke selv, der har valgt stof, bånd og flæser til kjolen. Jeg har justeret en smule på mønsteret og bl.a. lavet et lyserødt tylskørt under nederdelen, som man lige kunne ane. Det var åbenbart mere end tyllen kunne klare, for efter en tur i vaskemaskinen krympede tyllen så meget, at det ikke længere kunne ses på det færdige kjoleresultat... Og så var der iøvrigt også en stor fed sprittusch, der tog sig et hvil i prinsessekjolen, så der først kom én stor fed rød plet. Så én mere og så lige lidt flere. Og sandelig om den røde tusch ikke også fik besøg af en styg sort sprittusch! Jeg har prøvet alverdens husmoder tricks, og det er kun delvist lykkedes mig at få tuschpletterne af ... 
Nu hænger der tilbage en sørgelig, krøllet og plettet prinsessekjole, der ærlig talt har set  bedre dage. One day of fame, var hvad det blev til for den oprindeligt smukke, glinsende og glitterende prinsessekjole... Suk .. Det bliver nok ikke foreløbig, men før eller siden, kan jeg nok ikke lade være med at sy en ny! Forhåbentlig kan den få lov at leve et længere og mere glamourøst liv. Theo var forresten klædt ud som blå kat!
Det var Camilla, der inspirerede mig til at gå i gang med projekt prinsessekjole.  
KH K :)


  

mandag den 11. februar 2013

Weekend-øjeblikke fra mit nu!

#1 Det her billede går lige i hjertet på mig! Åh, hvor er det skønt at se sine to små i leg. 
#2 Moars dejlige dreng :)
#3 Gustav har bagt kage. Find opskriften her! Den smager F A N T A S T I S K
#4 NEM aftensmad - hel kylling fra Føtex(!), dampede rodfrugter som min søde veninde K laver dem - i en gryde med olie og alle dine yndlings krydreurter under låg ved svag varme i 30 minutter. Og bønner på panden med hvidløg og salt som min mor laver dem
#5 Herhjemme er der ingen sure ansigter ved smagen af citron ...?
#6 ... eller sure agurker
#7 Theo spiser helst stående i sin stol og slængende ind over bordet(!) 
#8 Hjemmelavet pizza med kartofler og pølse fra Aalbæk, pesto og frisk timianRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share It